KETAKUTAN. Lelaki Ini Tidak Memotong Rambut Selama 50 Tahun, Puncanya MENGEJUTKAN Ramai !!!

| July 9, 2017 | 0 Comments

KETAKUTAN. Lelaki Ini Tidak Memotong Rambut Selama 50 Tahun, Puncanya MENGEJUTKAN Ramai !!! | Anda masih ingat bila kali terakhir anda memotong rambut anda? Sebulan lepas, dua bulan lepas atau mungkin satu tahun lepas? Semua itu belum cukup lama jika dibandingkan dengan lelaki tua ini. Percayakah anda lelaki Vietnam ini tidak pernah menggunting rambutnya selama lebih daripada 50 tahun? Dia sebenarnya mempunyai sebab untuk melakukannya.

Tran Van Hay dari Vietnam dikatakan mahu memiliki rambut terpanjang di dunia justeru itu, dia mula menyimpan rambutnya lebih daripada 50 tahun yang lalu. Selain itu, menurut isterinya suaminya akan sakit jika rambutnya dipotong dan dalam masa yang sama lelaki tua itu juga sangat takut untuk memotong rambut.

Walaupun tidak diukur secara rasmi oleh Rekod Dunia Guinness, rambut Hay dianggarkan memiliki kepanjangan kira-kira 22 kaki panjang (6.7 meter) dan berat 23 pound (10 kg).

Oleh kerana memiliki rambut yang agak berat, dia hanya membasuh rambutnya beberapa kali sahaja. Dia tidak membasuhnya selama 11 tahun yang lalu. Pada waktu siang, dia mengikat rambutnya di atas kepalanya dan menutupnya dengan selendang. Kerana dia tidak dapat memakai topi keledar, teksi motosikal enggan membawanya dan juga tidak mendapat kerja sebagai petani.

Menurut isterinya, Nguyen Thi Hoa, Hay telah mengubah cara hidupnya selepas dia berhenti memotong rambutnya. Dia telah memutuskan untuk menjalani kehidupan sederhana yang menawarkan penyembuhan semula jadi kepada manusia.

Malangnya, Hay meninggal pada tahun 2010 pada usia 79 tahun.

Lihat Video Berikut :

Kredit : EraBaru

P.S. 1 – Siapa Yang Cipta Allah. Ini Jawapan Seorang Imam Yang Buat Ramai Umat Islam TERKEJUT !!!
P.S. 2 – Inilah 4 TANDA Malaikat Maut BERITAHU Ajal Kita Nak Tiba TAPI Ramai Buat-Buat TAK TAHU !!!
P.S. 3 – Inilah 12 Gambar Rumah Baginda Nabi Muhammad S.A.W Yang Mungkin Anda Tak Pernah Lihat !!!
P.S. 4 – Maklumat Sulit NASA Terbongkar..Temui Satu Tanda Kiamat Di Sungai Eufrat Yang MENGGERUNKAN !!!
P.S. 5 – PERHATIAN.. Jangan MINUM Air Botol Plastik Dalam Kereta Anda… Ini Akibatnya……

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: Pelik

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *