ANEH Pukul 3 Pagi Selalu Keluar Seorang Diri Bawa PLASTIK, Curiga Suami Curang Tp Rupa-Rupanya..

| July 3, 2017 | 0 Comments

ANEH Pukul 3 Pagi Selalu Keluar Seorang Diri Bawa PLASTIK, Curiga Suami Curang Tp Rupa-Rupanya.. | Assalamualaikum. Perkenalkan, aku Shima. Wanita berumur 25 tahun dan suami aku pula Azman, 27 tahun. Kami sudah berkahwin hampir tiga bulan dan Alhamdulillah bahagia setakat ini. Cuma, aku nak kongsikan sikap ataupun perangai suami aku yang terlalu obses dengan kucing. Bukan setakat suka, tetapi OBSES !

Gambar Hiasan..Sumber Google Images

Kisahnya, sebelum berkahwin kami bercinta dalam 6 bulan sebelum mengambil keputusan untuk bernikah. Sebelum kahwin aku tidak tahu perangai suami aku begini sebab kami jarang keluar bersama or dating. Masing-masing sibuk dengan kerjaya masing.

Akhirnya, selepas hampir sebulan kahwin barulah aku kenal suami aku yang sebenar macam mana. Kalau orang yang tidak minat kucing, bagi aku ini agak luar biasa ataupun abnormal. Tetapi bagi yang minat dan sukakan kucing, mungkin perangai suami aku ni boleh diterima.

Pertama, kalau keluar makan berdua di restoran-restoran, suami aku kalau nampak kucing mesti dia akan bagi seketul ayam ataupun ikan yang telah diambilnya kat kucing tersebut. Pernah suatu ketika, suamiku hanya makan nasi dengan sayur je sebab lauk ayamnya dah diberi kat kucing. Kalau dah habis makan, dan tiba-tiba ada kucing datang, dia sanggup pergi ambil lauk baru dan dia bagi kat kucing tu. Kucing tu pulak macam tahu-tahu je, dalam ramai-ramai pelanggan kat restoran tu, kat suami aku je dia datang. Hmmm.

Kadang-kadang, dia sanggup berhenti makan. Tengok ada 7E or mart yang dekat-dekat, dia pergi cuci tangan then pergi beli whiskas peket tu nak bagi makan kat kucing. Then, dah bagi makan baru dia sambung makan.

Kedua, yang buat aku pun pelik. Satu malam time tidur, around pukul 3 pagi. Tiba-tiba aku terjaga tengok suami aku takde kat sebelah. Aku ingatkan dia pergi mana sebab dalam rumah pun takde. Terus aku call dia boleh buat selamba je cakap ada kerja sikit. Yang aku ni dah fikir dia curang or else. Tiba-tiba dia whatsapp gambar tengah bawa whiskas yang 3 kg tu pergi kat area KL yang jaraknya around 40km dari rumah aku. Rupanya dia tengah bagi makan kat kucing-kucing jalanan pukul 3 pagi !

Selalunya pukul 3-4 pagi ni, orang bagi gelandangan makan sahur yang suami aku ni pergi bagi makan kat kucing-kucing jalanan. Dia pergi tu sorang-sorang je. Kadang-kadang naik motor, kadang-kadang naik kereta. Entah, aku pun tak faham. Kalau sekali takpe, ni sebulan dalam 2-3 kali jugak dia buat benda yang sama.

Ketiga, ada satu ketika kitorang baru balik shopping barang dapur kat AEON BIG. Kereta parking sebelah longkang. Tiba-tiba suami aku dengar bunyi kucing meow banyak kali. Tengok dalam longkang, ada dua ekor kucing macam jatuh dalam longkang tapi tak boleh naik.

Suami aku dengan baju, seluar kerjanya terus terjun dalam longkang nak ambil kucing tu. At last, dengan kotor bau longkangnya boleh bawak naik gak kucing tu. Suami aku nak bawak balik kucing tu tapi memang aku tak bagi ! Mengalah jugak suami aku. Yang tak tahannya dia boleh cakap “Goodbye LONGKANG, Goodbye PARIT. Mummy tak nak bela kamu. Nanti ada masa kita jumpa ye”.

Then, kat ig twitter macam-macam lah akaun pasal kucing dia follow. PAstu dok gelak sorang-sorang. Yang aku ni ingatkan whatsapp dengan perempuan lain. Bila rampas phone, rupanya tengah tengok video anak kucing. DP fb dia sekarang ni pun kucing.

Macam-macam lagi lah. Tak tahu lah bagi sesetangah orang benda ni normal. Tapi bagi aku, terlebih obses pun susah jugak. Kadang-kadang geram, kadang-kadang lawak, kadang-kadang pelik. Tapi, kasih sayang yang suami aku bagi kat aku selama ni Alhamdulillah terbaik. Mungkin disebabkan family dia juga yang selalu bela kucing kat rumah diorang. Perangai tu terbawak sampai ke suami aku.

Kredit : Shima Via IIUM

P.S. 1 – Murid Kanan Bruce Lee Akhirnya Dedah Cerita Sebenar Dato’ Meor Tumpaskan Bruce Lee !!!
P.S. 2 – 3 Pulau Ini Muncul Semula Setelah Hilang 10 Tahun Semasa Tsunami 2004, Lihat Apa Yang Ditemui Di Pulau Itu Pasti MEMERANJATKAN !!!
P.S. 3 – Ini Tips Paling Mudah Check Harga Flight Murah, Confirm Senang Nak Rancang Holiday !!!
P.S. 4 – Selfie Ini Nampak Biasa Bila Sekali Pandang. Tunggu Sehingga Anda Lihat Kali Kedua !!!
P.S. 5 – Ayah Orang Kaya No.1 Malaysia, Tapi Pekerjaan Anaknya Bakal Buat Anda TERKEJUT !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , ,

Category: Pelik

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *