Individu Dedah Siapa Pemandu Wanita Langgar Remaja Basikal !!!

| February 24, 2017 | 0 Comments

Individu Dedah Siapa Pemandu Wanita Langgar Remaja Basikal !!! |Seperti sedia maklum, minggu lalu negara kita dikejutkan dengan berita lapan remaja berbasikal maut dan lapan lagi cedera selepas dilanggar sebuah kereta di Johor Bahru, kira-kira jam 3 pagi.

Kes di Jalan Lingkaran Dalam, berhampiran Tanah Perkuburan Islam Mahmoodiah itu mendapat perhatian ramai pihak ekoran jumlah mangsa kemalangan yang bukan sahaja besar, bahkan melibatkan remaja bawah umur.

Sebelum ini salah seorang mangsa nahas mendakwa bahawa pemandu wanita itu mabuk dan menggunakan telefon bimbit ketika kejadian namun dakwaan itu pantas dinafikan oleh pihak Polis Diraja Malaysia pada hari sama.

Masyarakat kemudian turut mengecam mangsa kemalangan dan ahli keluarga mereka kerana dikatakan sengaja membiarkan anak berkeliaran pada tengah malam tanpa pengawasan orang dewasa.

Pun begitu, tidak semua ada pendapat sama, antaranya bekas ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Nordin tampil mempersoalkan tindakan polis dan kenapa wajah pemandu tersebut dirahsiakan dari pengetahuan umum?

Apakah suspek wanita itu mempunyai pengaruh tertentu sehingga individu tersebut dilindungi pihak polis sendiri, soal beliau lagi yang juga merupakan seorang pengamal undang-undang.

Penulisan oleh peguam itu tular menerusi laman sosial dan mendapat sokongan daripada ramai netizen khususnya berketurunan bani Melayu, berdasarkan tinjauan kami.

Selepas seharian tular, kini tersebar pula beberapa gambar yang dikatakan wajah pemandu wanita yang dipercayai pemandu Nissan Almera, yang didakwa telah melanggar lapan remaja hingga maut itu.

Ia disebarkan oleh pengguna Facebook bernama Al Syam, namun pihak kami memutuskan untuk mengaburkan wajah wanita itu memandangkan tiada bukti jelas mengatakan ia merupakan perkara sahih.

Kami tidak pasti dari mana individu terbabit mendapatkan gambar-gambar pemandu wanita itu dan apa tujuan sebenar penyebarannya.

Bukan mahu membela mangsa kemalangan ataupun si pemandu, tetapi diharapkan masyarakat tidak mengaitkan faktor bangsa seseorang ataupun agama seseorang ketika menyampaikan hujah.

Tidak dapat dinafikan mangsa kemalangan perlu dinilai seadilnya berdasarkan undang-undang jalan raya namun jangan sampai kita mencetuskan perkara yang tidak berbangkit.

Apa sahaja boleh berlaku dengan pendedahan wajah pemandu wanita tersebut menerusi laman sosial, maka kami menasihatkan jangan sampai termakan umpan.

Bagi peluang kepada pihak polis untuk menyelesaikan kes tersebut. Semoga semua pihak dapat diadili tanpa elemen berat-sebelah dan memihak.

Sumber: amenoworld.org

P.S. 1 – Inilah Mengapa China Tidak Mahu Donald Trump Bertemu Dengan Ratu Cantik Ini !!!
P.S. 2 – Insha Allah Berkesan..Doa Dan Amalan Untuk Menyembuhkan Penyakit Rabun Mata…Sebarkan Moga Bermanfaat
P.S. 3 – TAKSUB Dengan Jus Kesihatan Ini..Doktor Dedah 5 Kes Penyakit Yg Paling Kerap Berlaku !!!
P.S. 4 – Lelaki Ini Minum 10 Tin Minuman Bergas Sehari Selama Sebulan..Ramai TERKEJUT Apa Jadi Pada Badannya !!!
P.S. 5 – Mengapa MASJID INI Dinamakan Masjidil Haram? Mengapa Bukan Masjidil Halal? Ini Penjelasan nya..

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , ,

Category: Kemalangan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *