Dikecam Bergambar Dgn Tapir Jantan..Ini Respon Terkini Gadis Buat Netizen SENTAP !!!

| February 15, 2017 | 1 Comment

Dikecam Bergambar Dgn Tapir Jantan..Ini Respon Terkini Gadis Buat Netizen SENTAP !!! |KUALA LUMPUR – Gambar seorang gadis bergambar dengan seekor tapir viral di media sosial kelmarin mencetuskan pelbagai reaksi netizen.

Gambar Hazreen Syafiela Alang Abd Hamid, 26, kakitangan awam, dikecam segelintir netizen kononnya Hazreen mahu memegang kemaluan haiwan berkenaan.

Bagaimanapun, Hazreen tampil memberikan penjelasan bahawa apa yang berlaku adalah secara spontan dan menjinakkan haiwan berkenaan.

“Apa yang berlaku itu adalah secara spontan. Niat saya hanya mahu berkongsi kepada masyarakat di luar sana mengenai cara menjinakkan haiwan,” katanya kepada Harian Metro.

Jelas Hazreen, gambar itu dirakam oleh rakannya ketika berkunjung ke pusat perlindungan haiwan di Tanjung Malim, Perak, Oktober 2016.

“Saya mendekati Tapir jantan itu dan mendapati haiwan itu berada dalam keadaan mengantuk. Haiwan itu selesa menerima kehadiran saya, jadi saya pun terus membelainya dengan mengusap beberapa anggota badannya termasuk di bahagian kepala, badan dan perutnya.

“Saya juga tidak menyangka tindakan saya mengusap Tapir itu sehingga ia tertidur dan mengundang kecaman dari netizen. Saya tidak berniat untuk memegang kemaluan haiwan itu sebaliknya berkongsi cara menjinakkan Tapir jantan itu kepada orang lain.

“Haiwan ini perlu dibelai dan diusap-usap terutamanya di bahagian perut termasuk usaha untuk menidurkannya,” katanya.

Sementara itu dalam kenyataan Hazreen di akaun Facebooknya memuji pengguna di laman Twitter lebih matang dan tidak mempertikaikan gambar tersebut berbanding segelintir pengguna Facebook.

 

“Kalau fikiran asyik fikir ke situ (negatif), walhal tangan saya di bahagian perut Tapir itu saja. Jadi bukan salah saya kalau pemikiran (kuning) mereka seperti itu,” katanya. – The Reporter

P.S. 1 – Murid Kanan Bruce Lee Akhirnya Dedah Cerita Sebenar Dato’ Meor Tumpaskan Bruce Lee !!!
P.S. 2 – 3 Pulau Ini Muncul Semula Setelah Hilang 10 Tahun Semasa Tsunami 2004, Lihat Apa Yang Ditemui Di Pulau Itu Pasti MEMERANJATKAN !!!
P.S. 3 – Ini Tips Paling Mudah Check Harga Flight Murah, Confirm Senang Nak Rancang Holiday !!!
P.S. 4 – Selfie Ini Nampak Biasa Bila Sekali Pandang. Tunggu Sehingga Anda Lihat Kali Kedua !!!
P.S. 5 – Ayah Orang Kaya No.1 Malaysia, Tapi Pekerjaan Anaknya Bakal Buat Anda TERKEJUT !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , ,

Category: Informasi

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Anwar says:

    kami panggil beliau kecik. kecik ni walaupun seorg gadis kecil tapi dia seorg yg adventure. jinak dgn binatang2 liar seperti tapir, burung hantu, harimau, gajah, banyak lagi.. terutama ular!

    YANG KUAT MENGUTUK NI biasa ke berjinak2 dengan binatang liar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *