Kisah Pilu Muallaf Baru Masuk Islam Meninggal Sejam Sebelum Akad Nikah..Tetamu Terkejut Apa Berlaku Lepas Tu !!!

| January 17, 2017 | 0 Comments

Kisah Pilu Muallaf Baru Masuk Islam Meninggal Sejam Sebelum Akad Nikah..Tetamu Terkejut Apa Berlaku Lepas Tu !!! |Hari yang seharusnya menjadi hari paling bahagia bagi gadis bernama Miftahull Jannah berubah duka apabila calon pengantin lelaki meninggal dunia sejam sebelum berlangsungnya akad nikah.Windi Kelvin (26) ditemukan maut dalam biliknya ahad pagi (15/1/2017).

Tak ada tanda tanda yang ditunjukkan oleh lelaki mualaf berketurunan china itu sebelum meninggal,bahkan jauh jauh sebelum hari pernikahannya ia nampak bersemangat untuk membina hidup baru dengan orang yang dia sayang.

Para tetamu sudah datang,pelaminan pun sudah disiapkan bahkan masakan untuk  tetamu sudah dihidangkan untuk majlis raja sehari tersebut.

Akan tetapi sejam sebelum akad nikah,suasana yang riuh dengan kegembiraan itu berubah menjadi suasana pilu,apabila dimaklumkan calon pengantin lelaki meninggal dunia.

Menurut sumber,pengantin wanita sempat pengsan selepas mendengar kejadian yang menimpa calon suaminya itu.

Menurut keluarga pengantin wanita pada malam sebelum kejadian Kelvin sempat datang kerumah Miftah dengan mengenakan baju koko putih dan sempat sholat isya bersama keluarga bahkan dia yang menjadi imam.

Sementara ayah angkat Kelvin Normansyahto (50) menuturkan sebelum anaknya itu ditemukan meninggal,dia masih sempat bersenda gurau dengan jirannya berkait pernikahan itu.

Sekitar jam 8:00 pagi ketika semua sudah bersiap,kelvin didapati tidak keluar dari dalam biliknya,meskipun beberapa kali di panggil.

Risau dengan apa yang berlaku,pihak keluarga membuka pintu bilik kelvin dengan cara paksa dan menemukan mayat kelvin dalam keadaan terlentang di samping tempat tidur.

Bagaimanapun mayat Kelvin di bawa kehospital untuk dibedah siasat, dr Mansuri menjelaskan tidak ada sembarang perilaku kekerasan atau penyakit yang menimpa kelvin dan mereka hanya menuturkan bahwa kelvin mati secara mengejut.

Hal itu diperkuat oleh ayah angkat kelvin yang mengatakan bahwa anak angkatnya itu tidak pernah mengeluh rasa sakit sebelum ini ,kami sangka dia hanya pengsan tapi selepas dibawa kehospital rupanya anak kami sudah meninggal,dia adalah anak yang baik,meskipun dia baru masuk islam tapi dia sangat tekad untuk mempelajari agama katanya.

Berdasarkan undangan yang tersebar,kelvin dan miftah bakal melangsungkan majlis akad nikah pada Minggu (15/1) pukul 09.00 namun sayang impian Miftahul Jannah untuk hidup sepanjang hayat dengan kelvin di pisah oleh ajal.KREDIT EBerita

P.S. 1 – Inilah Cara Bersihkan Rumah Suri Rumah Kena Tahu, Tak Payah Pakai Pencuci Mahal Dah. Jimat Duit !!!
P.S. 2 – Ustaz Ini Berani Bongkar Wajah Yakjuj & Makjuj Yang Selama Ini Dirahsiakan Amerika !!!
P.S. 3 – Kisah Jin Islam Dedah Rahsia Segitiga Bermuda..Memang MEREMANG BULU ROMA !!!
P.S. 4 – Selalu Nampak ‘Ulat’ Ni Terbang Di Mata Anda? Inilah Penjelasan Kejadiannya Yang Ramai Tak Tahu !!!
P.S. 5 – ”PERHATIAN” Para Ibu JANGAN PANASKAN Semula 10 Jenis Masakan Ini, Anda Lihat lah Sendiri Akibatnya !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , ,

Category: Kisah Rumah Tangga

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *